Forventninger til dig og os

Forventninger til dig som patient

Sygesikringsbevis
Husk altid sygesikringsbevis for den person, som skal behandles eller forespørgelsen handler om ved henvendelse i klinikken.

Den praktiserende læges arbejde består for en stor del, i samarbejde med patienten, at afklare om der er sygdom eller ej. Udredningsarbejdet er ofte en proces, som nødvendigvis strækker sig over længere tid. 
Det er en god ide, at forberede besøget hos lægen, ved at gøre sig nogle tanker om, hvad man selv tror der er galt og hvad man forventer af konsultationen. Hvis du bruger medicin, er det en god ide, at medbringe den eller en medicinliste. Hvis du af en eller anden grund ikke har taget medicinen som lægen har ordineret, er det vigtigt at orientere ham om dette. 
Medbring gerne huske liste, men vær opmærksom på at vi jo har begrænset tid, så forsøg at prioritere problemerne med de vigtigste først, så må vi hellere dele tingene ud på flere konsultationer end ty til forhastede løsninger af tidsnød.

Hvad kan du forvente dig af os

Udover behandling af sygdomme og kriser i dit liv, kan du bruge din læge til rådgivning, det kan være om forebyggelse af sygdom, leveform, medicin ol. 
Udsættes du for en arbejdsskade bør du kontakte din læge før du opsøger andre behandlere, idet attester ol næsten altid skal skrives af din praktiserende læge.

En række sygdomme behandles med medicin. 
Enkelte sygdomme er livsvarige og skal medicinsk behandles i mange år. Andre sygdomme og kriser kræver kun kort tids medicinsk behandling. 
Der bestilles daglig megen medicin over telefonen, uden at patienten snakker med lægen. Derfor er der altid en risiko for at en medicinsk behandling strækker sig over unødig lang tid. Den mest ideelle situation er derfor at langtidsbehandling administreres ved jævnlige kontroller hos lægen og at patienten udstyres med en recept der gælder indtil næste aftalte besøg. Er du i tvivl, om hvor længe du skal fortsætte med den ordinerede medicin, bør du kontakte lægen.

Specielle typer medicin, som alle former for antibiotika, beroligende medicin, sovemedicin, stærkt smertestillende medicin, hormoncreme og lignende skal aftales med lægen ved personlig konsultation.